ΝΕΑ

BUXATRAP Παγίδα φερομόνης για χρήση σε συνδυασμό με ειδική κάψουλα φερομόνης

BUXATRAP

Παγίδα φερομόνης για χρήση σε συνδυασμό με ειδική κάψουλα φερομόνης

Pherodis box tree moth

Χρησιμοποιήστε τη παγίδα Buxatrap για:

Παρακολούθηση και σύλληψη του εντόμου Cydalima perspectalis

Box tree moth | Koppert

Cydalima perspectalis

Συσκευασία:

Μια παγίδα Buxatrap με ανάρτηση.

Για παραγγελία ξεχωριστά: Φάκελος με 4 κάψουλες φερομόνης με ειδική φερομόνη φύλου.

Γενικές πληροφορίες
Πότε να χρησιμοποιήσετε τη παγίδα Buxatrap

Για τη παρακολούθηση και σύλληψη του εντόμου box tree moth Cydalima perspectalis. Το έντομο αυτό επιτίθεται στο πυξάρι (Buxus sempervirens) καθώς και στο Buxus microphylla, Buxus sinica και Buxus colchica. Οι προνύμφες του εντόμου μπορούν να καταστρέψουν τα φυτώρια δέντρων, τα πάρκα και τους κήπους. Τα δέντρα δέχονται ταυτόχρονα επίθεση από τον μύκητα Cylindrocladium buxicola.

Πώς λειτουργεί το Buxatrap

Το Buxatrap είναι μια παγίδα που χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τις φερομόνες Pherodis. Οι διαχυτήρες φερομόνης απελευθερώνουν μια ειδική φερομόνη φύλου για να δελεάσουν τα ενήλικα αρσενικά του εντόμου.

Πως χρησιμοποιείτε το Buxatrap

How to use Buxatrap from Koppert - YouTube

Εφαρμογή

Τοποθετήστε τις παγίδες από το Μάιο / Ιούνιο έως το τέλος Νοεμβρίου, στην περίοδο κατά την οποία τα έντομα είναι ενεργά.
Για ψηλά δενδρύλια (> 1,5 m), κρεμάστε την παγίδα στο ύψος των ματιών.
Για μικρότερα δενδρύλια (<1,5 m), κρεμάστε την παγίδα σε μια βάση.Αντικαταστήστε τις κάψουλες φερομόνης κάθε οκτώ εβδομάδες.

Χειρισμός, ή Αντιμετώπιση

Το Buxatrap δεν απαιτεί ειδικές συνθήκες αποθήκευσης.

Δοσολογία

Οι πληροφορίες που δίνονται παρακάτω είναι απλώς ενδεικτικές. Οι προσαρμοσμένες συμβουλές απαιτούν λεπτομερείς πληροφορίες για τοπικούς παράγοντες, όπως η ίδια η καλλιέργεια, οι κλιματικές συνθήκες και το επίπεδο προσβολής. Για να διασφαλίσετε τη σωστή προσέγγιση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό της BIOPROTECTA.

 

Buxatrap Δόση Διάστημα (ημέρες) Συχνότητα Παρατηρήσεις
Προληπτικά 1 παγίδα/180 m² Χρησιμοποιήστε την από τον Μάιο / Ιούνιο έως το τέλος Νοεμβρίου, όταν τα έντομα είναι ενεργά Αντικαταστήστε τη φερομόνη κάθε οκτώ εβδομάδες Κρεμάστε την παγίδα σε ύψος 1,5 m
Θεραπευτικά
1 παγίδα/180 m² Χρησιμοποιήστε την από τον Μάιο / Ιούνιο έως το τέλος Νοεμβρίου, όταν τα έντομα είναι ενεργά Αντικαταστήστε τη φερομόνη κάθε οκτώ εβδομάδες Κρεμάστε την παγίδα σε ύψος 1,5 m
Βιολογικής φυτοπροστασία
Font Resize
Contrast
H Bio-Protecta εξειδικεύεται στη βιολογική αντιμετώπιση των καλλιεργειών από εχθρούς και ασθένειες. Είναι μια από τις λίγες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες.
Cart