ΝΕΑ

Το Trianum-P βελτιώνει την παραγωγή της υπαίθριας πιπεριάς στην Πορτογαλία…

Το Trianum, το βιολογικό μυκητοκτόνο του Koppert που περιέχει το αποκλειστικό στέλεχος T-22 του Trichoderma harzianum, έχει επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα στις καλλιέργειες πιπεριάς στην Πορτογαλία, μια χώρα όπου αυτό το βιολογικό μυκητοκτόνο έχει καταχωρηθεί από το 2018 στις δύο συνθέσεις του (Trianum-P και Trianum-G).

Οι βιομηχανικές καλλιέργειες, όπως και όλες οι άλλες, επηρεάζονται επίσης από μύκητες του εδάφους που μειώνουν σημαντικά την παραγωγικότητα και την κερδοφορία τους. Για τη βελτιστοποίηση της χρήσης του Trianum-P σε βιομηχανικές καλλιέργειες, η Koppert Portugal πραγματοποίησε δοκιμές με αρκετούς καλλιεργητές. Μία από αυτές τις δοκιμές πραγματοποιήθηκε με την εταιρεία Sociedade Agrícola Militão, στην πόλη Ribatejo, σε μια καλλιέργεια πιπεριάς για τη βιομηχανία μεταποίησης. Η Pedro Militão είναι ένας από τους δύο ιδιοκτήτες της εταιρείας Sociedade Agrícola Militão που καλλιεργεί περίπου 40 εκτάρια πιπεριάς στην περιοχή των Marinhais. Ολόκληρη η παραγωγή συλλέγεται μηχανικά. Με τη μηχανοποίηση, είναι πολύ σημαντικό όλα τα φυτά να φτάσουν στο τέλος του κύκλου τους με υψηλό επίπεδο υγείας και σφριγηλότητας, ώστε η μηχανή συγκομιδής να μπορεί να κάνει τη δουλειά της καλά. «Με την εισαγωγή της μηχανικής συγκομιδής, αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε τον τρόπο παραγωγής μας και αποφασίσαμε να εισαγάγουμε νέα μέσα που θα βοηθήσουν στην προστασία των ριζών. Με αυτόν τον τρόπο μάθαμε για το Trianum-P, μια βιολογική λύση με την οποία επιβεβαιώσαμε την αύξηση της αντοχής των φυτών στους μύκητες του εδάφους, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη σφριγηλότητα και, κατά συνέπεια, επιτυγχάνοντας υψηλότερη τελική παραγωγή », εξηγεί ο Pedro Militão.

Η Sociedade Agrícola Militão εκτιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι το Trianum είναι 100% φυσικό προϊόν, εγκεκριμένο για τη βιολογική γεωργία και ότι δεν αφήνει υπολείμματα στα φρούτα. Το Trianum ευθυγραμμίζεται με τη θέση της εταιρείας που είναι πολύ συνειδητή για βιώσιμες γεωργικές πρακτικές που σέβονται το περιβάλλον. «Χωρίς αμφιβολία, είναι ένα προϊόν με πολλές δυνατότητες στην καλλιέργεια της πιπεριάς», λέει ο Pedro Militão. Τα καλά αποτελέσματα που λαμβάνονται με το Trianum καθιστούν το βιολογικό μυκητοκτόνο του Koppert μια ασφαλή και αποτελεσματική εναλλακτική λύση για τα φυτοφάρμακα σε φυτικές καλλιέργειες για τη βιομηχανία μεταποίησης, τα οποία είναι πολύ σημαντικά στην Πορτογαλία. Περίπου το 80% της συνολικής παραγωγής λαχανικών για τη μεταποιητική βιομηχανία στην Πορτογαλία εξάγεται σε άλλες χώρες αφού υποβληθούν σε διαφορετικές διαδικασίες όπως η κατάψυξη ή το μαγείρεμα. Οι κύριες φυτικές καλλιέργειες για μεταποίηση στην Πορτογαλία είναι: Ντομάτα (14.500 εκτάρια), Μπιζέλια (3.500 εκτάρια), (Μπρόκολο 4.000 εκτάρια), (Πιπέρι 1.000 εκτάρια), Κολοκυθάκια (150 εκτάρια), Γλυκιά πατάτα (120 εκτάρια) και Μελιτζάνα ( 90 εκτάρια).

Η μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει η παραγωγή καλλιεργειών για τη μεταποιητική βιομηχανία είναι να εργαστεί σε χαμηλή τιμή στην οποία το προϊόν οπωροκηπευτικών παρουσιάζει τα φυσικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας, απαλλαγμένα από εχθρούς και ασθένειες και χωρίς φυτοφάρμακα, διασφαλίζοντας τον τελικό καταναλωτή με μηδέν υπολείματα. Το Trianum έχει αποδειχθεί ότι είναι μια καλή λύση που εξαλείφει την ανάγκη χρήσης φυτοφαρμάκων για τον έλεγχο ασθενειών σε επίπεδο εδάφους σε βιομηχανικές καλλιέργειες. Για το λόγο αυτό, το Trianum έχει καταστεί σημαντικό μέρος της αειφόρου γεωργίας στην Πορτογαλία.

Βιολογική καλλιέργεια
Font Resize
Contrast
H Bio-Protecta εξειδικεύεται στη βιολογική αντιμετώπιση των καλλιεργειών από εχθρούς και ασθένειες. Είναι μια από τις λίγες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες.
Cart