ΝΕΑ

Fertiplus:Χουμικά οξέα και αμινοξέα

Το οργανικό λίπασμα Fertiplus περιέχει περίπου 20% χουμικά οξέα και αμινοξέα που σχηματίζονται κατά την διάρκεια της διαδικασίας κομποστοποίησης της πρώτης ύλης.

Σχετική εικόνα

Δεν μετατρέπεται το σύνολο του οργανικού υλικού σε αυτά τα οξέα κατά τη διάρκεια της κομποστοποίησης, το περισσότερο από αυτό το υλικό χουμοποιείται όταν τοποθετείται στο έδαφος. Αυτή είναι μια αργή διαδικασία, κατά την οποία τα χουμικά οξέα απελευθερώνονται σταδιακά. Η παρουσία και ο σχηματισμός αυτών των οξέων είναι το βασικό μέρος των οργανικών λιπασμάτων και απαραίτητη για μια αποτελεσματική καλλιέργεια. Αυτά τα οργανικά οξέα σχηματίζουν χημικά σύμπλοκα με ανόργανα σωματίδια του εδάφους, με αποτέλεσμα την απελευθέρωση των δεσμευμένων θρεπτικών ουσιών στα ανόργανα σωματίδια, όπως για παράδειγμα ο φώσφορος.

Αποτέλεσμα εικόνας για ferm o feed

Το σύμπλοκο πηλός-ασβέστιο-χούμος έχει μια σημαντική λειτουργία στο έδαφος. Αυτό το σύμπλοκο έχει την ικανότητα να απορροφά ανιόντα και κατιόντα και διευκολύνει την απελευθέρωση των ιόντων αυτών και πάλι σε διάλυμα, καθιστώντας τα διαθέσιμα στα φυτά. Το ίδιο σύμπλοκο διατηρεί το νερό, καθώς το σύμπλοκο πηλός-ασβέστιο-χούμος μπορεί να απορροφήσει νερό μέχρι 15 φορές το βάρος του. Με αποτέλεσμα, ένα υγρό έδαφος που αποτρέπει την αφυδάτωση, προστατεύει το έδαφος από τη διάβρωση, εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα των βακτηρίων στο έδαφος και εξασφαλίζει την πρόσληψη νερού και θρεπτικών συστατικών από την καλλιέργεια. Αυτό το σύμπλοκο χούμου επίσης με το φωσφορικό ασβέστιο και με σύμπλοκα του τριοξειδίου, μέσω του οποίου συμπλοκοποιημένος και ακινητοποιημένος φώσφορος από αυτά τα ανόργανα σύμπλοκα απελευθερώνεται και ελευθερώνεται στο έδαφος.

Αποτέλεσμα εικόνας για ferm o feed

Υπάρχουν δύο τύποι χουμικών οξέων στη φύση, τα χουμικά οξέα και τα φουλβικά οξέα. Τα μόρια των φουλβικών οξέων είναι μικρότερα από τα αντίστοιχα των χουμικών οξέων και τα φουλβικά οξέα διαλύονται καλύτερα σε σχέση με τα μεγαλύτερα χουμικά οξέα. Το λογικό βήμα στη φύση είναι ότι τα χουμικά υλικά, φρέσκα βιολογικά συστατικά αποσυντίθενται με τη βοήθεια βακτηριακής δράσης σε χουμικό οξύ και αυτό θα μετατραπεί σε φουλβικό οξύ. Φυσικά αυτό το υλικό αποσυντίθεται αργά, τα χουμικά και φουλβικά οξέα σχηματίζονται σιγά σιγά έτσι ώστε το έδαφος να τροφοδοτείται με αυτά τα απαραίτητα οξέα συνεχώς. 

 

Τα οργανικά μας λιπάσματα περιέχουν πολλές πρωτεΐνες. Οι πρωτεΐνες αποδομούνται κατά την διάρκεια της διαδικασίας ζύμωσης και μετασχηματίζονται σε αμινοξέα. Τα αμινοξέα αυτά ενεργοποιούν τη βακτηριακή ζωή στο έδαφος και διεγείρουν τη δράση των ριζών των φυτών. 

Η ανάπτυξη των μικροοργανισμών στο έδαφος είναι απαραίτητη, καθώς αυτό βοηθά την πρόσληψη των θρεπτικών συστατικών από τα φυτά.

Εταιρικά νέα
H Bio-Protecta εξειδικεύεται στη βιολογική αντιμετώπιση των καλλιεργειών από εχθρούς και ασθένειες. Είναι μια από τις λίγες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες.
Cart