ΝΕΑ

Η Koppert ανακοινώνει το νέο βιομυκητοκτόνο

Η Koppert ανακοινώνει το νέο βιο – μυκητοκτόνο NOLI® κατά των μυκήτων του βοτρύτη της αμπέλου και της μονίλιας των πυρηνοκάρπων

Ο Βοτρύτης της αμπέλου/ σήψεις καρπών/ τεφρά σήψη και η μονίλια των πυρηνοκάρπων είναι μυκητολογικές ασθένειες οι οποίες στοιχίζουν στους παραγωγούς φρούτων και σταφυλιών εκατομμύρια ευρώ από τις απώλειες στην παραγωγή τους παγκοσμίως. Πλέον μπορεί να αντιμετωπιστεί με έναν αποτελεσματικό και βιώσιμο τρόπο με ένα μη συνθετικό μυκητοκτόνο το οποίο αναπτύχθηκε και εγκρίθηκε από την κορυφαία, καινοτόμα εταιρεία βιολογικών προϊόντων, Koppert

Εγκρίθηκε στην Γαλλία, και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και οι Η.Π.Α.

  • Το Noli® είναι ένα σκεύασμα υδατοδιαλυτών κόκκων βασισμένο στη φυσικώς απαντώμενη ζύμη  Metschnikowia fructicola, που αποτρέπει τις προσβολές στα φρούτα.
  • Το προϊόν προορίζεται για προληπτικές εφαρμογές πριν την εμφάνιση συμπτωμάτων, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης και στα τελικά στάδια κοντά στην συγκομιδή για την προστασία όταν τα περισσότερα συνθετικά σκευάσματα δεν είναι διαθέσιμα.
  • Το Noli® είναι ένα εναιώρημα ψεκασμού το οποίο εφαρμόζεται απευθείας στα φύλλα, τ’ άνθη και του καρπούς του φυτού.
  • Είναι αποτελεσματικό κατά του βοτρύτη στα σταφύλια και στα μαλακά φρούτα όπως φράουλες και βατόμουρα, στην μονίλια των πυρηνοκάρπων όπως κεράσια και δαμάσκηνα, χωρίς ίχνος υπολειμμάτων. 

Ανταγωνιστική ζύμη

  • Ο υπεύθυνος προϊόντων της Koppert, Pieter Oosters, εξηγεί πως το Noli® είναι μία ανταγωνιστική ζύμη που λειτουργεί ανταγωνιστικά σε χώρο και θρεπτικά στοιχεία με τους βλαβερούς μύκητες. Εκτός αυτού, παράγει αντιμυκητιακούς μεταβολίτες και προσβάλλει τα παθογόνα του φυτού μέσω μυκοπαρασιτισμού.
  • Το Noli® έχει ενσωματωθεί σε ένα χημικό πρόγραμμα αντιμετώπισης μυκήτων, και είχε συγκρίσιμη αποτελεσματικότητα. Μόνο του ως προϊόν μπορεί συχνά να προσφέρει συγκρίσιμα αποτελέσματα σε σχέση μ’ ένα πρόγραμμα συμβατικών προϊόντων.
  • Είναι επομένως ένα επίσης κατάλληλο προϊόν για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση και την βιολογική γεωργία.
  • Ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τα χημικά προϊόντα είναι ότι μπορεί να εφαρμοστεί μέχρι και την τελευταία μέρα πριν την συγκομιδή. 

Επιτυχή πειράματα 

Περισσότερα από 100 πειράματα αγρού έχουν διεξαχθεί χρησιμοποιώντας το Noli® ενάντια του Botrytis spp. σε μια μεγάλη ποικιλία καλλιεργειών σε πολλές χώρες της Ευρώπης και στις Η.Π.Α. Τα πειράματα έχουν πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας διαφορετικούς χημικούς παράγοντες σε συνδυασμό με το Noli® σε σύγκριση με την αποτελεσματικότητα των εφαρμογών των συνθετικών μυκητοκτόνων έναντι των φυσικών μυκητοκτόνων σε διαφορετικές περιόδους καλλιέργειας.

Τα πειράματα έδειξαν ότι χρησιμοποιώντας το Noli® κατά την διάρκεια των τελευταίων σταδίων κοντά στην συγκομιδή είναι εξίσου αποτελεσματικό όπως τα συνθετικά εντομοκτόνα. 

 

Έγκριση φυτοπροστατευτικού προϊόντος

Το νέο μυκητοκτόνο, Noli®, εγκρίθηκε επιτυχώς στην Γαλλία αυτό το μήνα. Η Γαλλία ήταν το κράτος μέλος εισηγητής για τη διαδικασία καταχώρησης όπου ο φάκελος προϊόντος αξιολογήθηκε για λογαριασμό άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η έγκριση του νέου φυτο – προστατευτικού προϊόντος είναι αυστηρή διαδικασία  και μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να ολοκληρωθεί. Για αυτό το λόγο, ο αριθμός των φυτο – προστατευτικών προϊόντων στην αγορά είναι ακόμη σχετικά περιορισμένη.

Μη κατηγοριοποιημένο
Font Resize
Contrast
H Bio-Protecta εξειδικεύεται στη βιολογική αντιμετώπιση των καλλιεργειών από εχθρούς και ασθένειες. Είναι μια από τις λίγες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες.
Cart