Περιγραφή

Περιγραφή

ERVIBANK

Ervibank | Koppert Products

Σύστημα τράπεζας φυτών με Sitobion avenae

Χρησιμοποιήστε το Ervibank για:

Ανάπτυξη παρασιτικών σφηκών

Συσκευασία:

Διάφανο κουτί που περιέχει περίπου 500 αφίδες σε χειμερινά φυτά σιταριού.

Γενικές πληροφορίες
Πότε να χρησιμοποιήσετε το Ervibank;

Χρησιμοποιήστε το Ervibank για την παραγωγή των ακόλουθων παρασιτικών σφηκών στο τραπεζικό σύστημα φυτών:

 • Aphidius ervi.
 • Aphelinus abdominalis

Πώς λειτουργεί το Ervibank;

 • Ένας μεγάλος, κυμαινόμενος πληθυσμός παρασιτικών σφηκών σχηματίζεται σε κάθε κορμό σιταριού.
 • Είναι σημαντικό να προσθέτετε τακτικά νέες συστάδες σιταριού για να διασφαλίσετε τη συνεχή παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων παρασιτικών σφηκών.
 • Το επίπεδο προσβολής από αφίδες παραμένει χαμηλό λόγω της συνεχούς παρουσίας μεγάλων ποσοτήτων παρασιτικών σφηκών, αναζητώντας δραστήρια αφίδες στην καλλιέργεια.

Πως χρησιμοποιείται το ERVIBANK

Ervibank | Koppert Products

Εφαρμογή Ervibank

 • Ανοίξτε το κουτί αμέσως μετά την παραλαβή.
 • Βγάλτε τη συστάδα φυτών από το κουτί και τοποθετήστε τη σε ξεχωριστό κομμάτι υγρού υποστρώματος 2-3 λίτρων. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε κρεμαστή γλάστρα με διάμετρο 20 cm.
 • Τοποθετήστε τη γλάστρα σε άμεσο φως, για παράδειγμα κατά μήκος της ηλιόλουστης πλευράς του κύριου μονοπατιού. Κατά προτίμηση σε σημείο όπου το κουτί μπορεί να παραμείνει για 10-12 εβδομάδες.
 • Τοποθετήστε ένα σταλάκτη άρδευσης για συνεχή παροχή νερού και θρεπτικών στοιχείων. Μια σύντομη στιγμή ξηρασίας μπορεί να είναι θανατηφόρα. Επίσης, κανονίστε σωστή αποστράγγιση για τυχόν υπερβολικό νερό.
 • Μετακινήστε το σταλάκτη από τη συστάδα στο υπόστρωμα όταν οι ρίζες αρχίζουν να μεγαλώνουν.
 • Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν τα φυτά τράπεζας κρέμονται πάνω από τη καλλιέργεια. Αυτό ενισχύει την ανάπτυξη των φυτών τράπεζας και τα καθιστά λιγότερο ευάλωτα στο ωίδιο.
 • Για να αποφύγετε τη μόλυνση της καλλιέργειας από “καπνιά” που σχηματίζεται από τα μελιτώματα που εκκρίνονται από τις αφίδες, τοποθετήστε ένα μεγάλο πλαστικό μπολ κάτω από το Ervibank.
 • Εάν βρεθούν αφίδες προτού παραχθούν παράσιτα στην τράπεζα φυτών, εφαρμόστε το Ervipar (τουλάχιστον 0,5 ανά m²).
 • Οι αφίδες στα φυτά τράπεζας είναι εξαιρετικά ευαίσθητες σε εντομοκτόνα (επίσης το Pirimor!). Όταν εφαρμόζετε χημικά φυτο – προστατευτικά προϊόντα, αφαιρέστε τις συστάδες από το θερμοκήπιο για τουλάχιστον 24 ώρες. Τοποθετήστε τες σε μέρος όπου ακόμη και ο ατμός των φυτο – προστατευτικών  δεν μπορεί να διεισδύσει.
 • Εάν το φυτο – προστατευτικό προϊόν εφαρμόζεται μέσω του συστήματος στάγδην, αφαιρέστε τον σταλάκτη από τις συστάδες για περίπου 24 ώρες. Τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων εξαφανίζονται αργά από τα συστήματα άρδευσης. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να είναι απαραίτητο να στραφείτε προσωρινά σε έναν εναλλακτικό τρόπο άρδευσης.
 • Οι αφίδες σιτηρών μπορούν να ζήσουν και να αναπαραχθούν μόνο σε μονοκοτυλήδονα. Αυτό σημαίνει ότι οι καλλιεργημένες καλλιέργειες δεν δέχονται επίθεση.
 • Ξεκινήστε τις εισαγωγές του Aphidend μόλις εμφανιστεί “υπερ – παρασιτισμός” στα φυτά τράπεζες.

Καλύτερες συνθήκες εργασίας Ervibank

Το Ervibank είναι αποτελεσματικό σε θερμοκρασίες έως περίπου 30° C.

Χειρισμός, ή Αντιμετώπιση

Τα ωφέλιμα έντομα έχουν πολύ μικρό προσδόκιμο ζωής και συνεπώς πρέπει να εισαχθούν στη καλλιέργεια το συντομότερο δυνατό μετά την παραλαβή. Εάν δεν το κάνετε μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητά τους. Σε περίπτωση που χρειαστεί να αποθηκεύσετε το Ervibank, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες. Η Koppert B.V.Bioprotecta δεν φέρει καμία ευθύνη για απώλεια ποιότητας εάν το προϊόν φυλάσσεται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή / και υπό διαφορετικές συνθήκες από αυτές που συνιστώνται.

Δοσολογία

Οι πληροφορίες που δίνονται παρακάτω είναι απλώς ενδεικτικές. Προσαρμοσμένες συμβουλές μπορούν να παρασχεθούν εάν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τους τοπικούς παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως η καλλιέργεια, οι κλιματικές συνθήκες και το επίπεδο προσβολής. Για τη σωστή προσέγγιση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό της Koppert ή έναν αναγνωρισμένο διανομέα προϊόντων Koppert – (Bioprotecta).

 

ERVIBANK προληπτικά χαμηλή προσβολή υψηλή προσβολή
δόση 5/10 στρέμματα
m²/μονάδα 2000
διάστημα (ημέρες) 14
συχνότητα
παρατηρήσεις

Σημαντικό

Χρησιμοποιείτε μόνο προϊόντα που επιτρέπονται στη χώρα / πολιτεία και στην καλλιέργεια σας.
Η Koppert Biological SystemsBioprotecta δεν φέρει καμία ευθύνη για μη εξουσιοδοτημένη χρήση.
Η Koppert B.V. – Bioprotecta δεν φέρει καμία ευθύνη για απώλεια ποιότητας εάν το προϊόν αποθηκευτεί για περισσότερο από το συνιστώμενο ή / και σε λανθασμένες συνθήκες.

Koppert Biological Systems

Font Resize
Contrast
H Bio-Protecta εξειδικεύεται στη βιολογική αντιμετώπιση των καλλιεργειών από εχθρούς και ασθένειες. Είναι μια από τις λίγες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες.
Cart