SOLUFEED Mn 13% EDTA

Περιγραφή

Περιγραφή

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για solufeed genie gold

Solufeed Mn 13% EDTA

   Χηλικό λίπασμα Μαγγανίου

Πολύ αποτελεσματική και συμβατή μικροκοκκώδης μορφή Μη EDTA

Χρήσεις

 1. Για την πρόληψη και διόρθωση ελλείψεων μαγγανίου στις περισσότερες γεωργικές, κηπευτικές και καλλωπιστικές καλλιέργειες.
 2. Ως πηγή ιχνοστοιχείων μαγγανίου για υδροπονία, υγρό θρεπτικό διάλυμα και αδρανή μέσα καλλιέργειας.

Οφέλη

Το Solufeed Mn 13% EDTA είναι ένα εξαιρετικά σταθερό, υψηλής ποιότητας, λίπασμα μαγγανίου σε χηλική μορφή για ασφαλή, αποτελεσματική και κατάλληλη πρόληψη και διόρθωση της ανεπάρκειας μαγγανίου.

Συμβατό με πολλά φυτο-προστατευτικά προϊόντα που επιτρέπουν την ανάμιξη του για ταυτόχρονη εφαρμογή.

Επίσης συμβατό με διαλυτά φωσφορικά άλατα, παραμένοντας έτσι αποτελεσματικό σε συστήματα υδροπονίας και υγρά θρεπτικά διαλύματα.

Ανάλυση

EC λίπασμα

Μαγγάνιο (Μη ΕDΤΑ) ethylenediamine tetraacetate σε μορφή μικροκόκκων συσσωματωμένων με τη μέθοδο του ψεκασμού που περιέχει:

Υδατοδιαλυτό Mn 13%
Μαγγάνιο σε χηλική μορφή υπό EDTA ελάχιστο 12,5%
Σταθερό σε εύρος pH 4-9 (σε διάλυμα νερού)

Χημικά / φυσικά δεδομένα

Εμφάνιση: λευκοί κόκκοι

Διαλυτότητα: ∼ 300 gr/l (σε νερό @ 20°C)

Οδηγίες χρήσεως

Διαφυλλική εφαρμογή

Το Solufeed Mn 13% EDTA θα πρέπει να διαλύεται ανάλογα με τον όγκο νερού που θα χρησιμοποιήσουμε για την διαφυλλική εφαρμογή της καλλιέργειας. Πρέπει να προσέξουμε τα παρακάτω σημεία:

 1. Ο ψεκαστήρας πρέπει να είναι εφοδιασμένος με ακροφύσια που παράγουν μια λεπτή ομίχλη.
 2. Μόνο επαρκές διάλυμα ψεκασμού πρέπει να εφαρμόζεται για την επικάλυψη των φύλλων και των στελεχών με ένα φιλμ υγρασίας με μικρή ή καθόλου “αποστράγγιση“.
 3. Ο ψεκασμός πρέπει να γίνεται σε μια ήρεμη μέρα, αλλά όχι κατά τη διάρκεια ισχυρής ηλιοφάνειας ή των υψηλών θερμοκρασιών. Ο καλύτερος χρόνος είναι αργά το απόγευμα ή το βράδυ.
 4. Εάν η βροχή είναι επικείμενη, ο ψεκασμός πρέπει να αναβληθεί. Εάν η βροχή πέσει μέσα σε 4 ώρες από τον ψεκασμό, η καλλιέργεια πρέπει να ψεκαστεί ξανά 3 ή 4 ημέρες αργότερα.

Σημ. Καλλιέργειες φρούτων

 • Μην υπερβαίνετε ένα διάλυμα 0,1% (1 gr / l) για οποιονδήποτε ή συνδυασμό χηλικών παραγόντων Solufeed.
 • Ορισμένες ποικιλίες φρούτων και ποικιλίες μπορούν να παρουσιάσουν απρόβλεπτη ευαισθησία στα χηλικά ΕDΤΑ.
 • Όπου δεν υπάρχει διαθέσιμη τοπική εμπειρία επιτυχούς χρήσης, συνιστούμε έντονα εφαρμογές δοκιμής μικρής κλίμακας πριν από την ευρεία χρήση τους.

Ποσοστά εφαρμογής, γενικά

 • Το Solufeed Mn 13% EDTA μπορεί να εφαρμοστεί σε μία εφαρμογή των 1,0 χιλιογράμμων ανά εκτάριο, αλλά μπορεί να αναμένονται αποτελέσματα ομόμυλος εάν χρησιμοποιούνται επαναλαμβανόμενες εφαρμογές.
 • Γενικά, οι εφαρμογές φυλλώματος πρέπει να ξεκινούν από την αρχή της εποχής μόλις υπάρχει επαρκής επιφάνεια φύλλων για να απορροφηθεί ο ψεκασμός.

Ποσοστά εφαρμογής, συγκεκριμένα

Καλλιέργεια Δόσεις/Khg Χρόνος εφαρμογής
Χειμερινά σιτηρά 1.0 Εφαρμόστε όταν αρχίζει η αναγέννηση ελατηρίου. Για σοβαρές ανεπάρκειες, μια πρόσθετη εφαρμογή πλήρους ρυθμού αμέσως μετά την αφαίρεση (ZCK 23)
Ανοιξιάτικα σιτηρά 1.0 Εφαρμόστε μόλις υπάρχει επαρκής επιφάνεια φύλλων για να απορροφήσετε το σπρέι
Ζαχαρότευτλα 0.5

1.0

Με προγράμματα ζιζανιοκτόνων επαναλαμβανόμενων δόσεων, εφαρμόστε σε κάθε εφαρμογή

Συμβατική εφαρμογή μόλις υπάρχει επαρκής επιφάνεια φύλλων για απορρόφηση του ψεκασμού

Πατάτες 0.5

1.0

Κατά την έναρξη του κονδύλου ή πριν από τις κορυφές πληρούν τις σειρές

Εφαρμόζεται σε κάθε σπρέι ρουτίνας

Αρακάς 0.5 Εφαρμόστε λίγο πριν ή κατά την ανθοφορία και επαναλάβετε εάν είναι απαραίτητο 10-14 ημέρες αργότερα
Τομάτα, αγγούρι, πιπεριά, μελιτζάνα, φασόλι 1.0 Εφαρμόστε λίγο πριν ή κατά την ανθοφορία και επαναλάβετε εάν είναι απαραίτητο 10-14 ημέρες αργότερα
Φυλλώδη λαχανικά 1.0
Οπωροφόρα και πυρηνόκαρπα 1.0 Ξεκινήστε την εφαρμογή σας νωρίς την άνοιξη και επαναλάβετε όσο είναι απαραίτητο καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν.
Κτηνοτροφικές καλλιέργειες 1.0 Ξεκινήστε την εφαρμογή σας νωρίς την άνοιξη και επαναλάβετε όσο είναι απαραίτητο καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Όγκος νερού

Η ποσότητα του Solufeed Mn 13% EDTA που πρέπει να εφαρμοστεί θα πρέπει να αναμιγνύεται με ένα όγκο νερού κατάλληλο για την περιοχή φύλλων καλλιέργειας του τύπου του ψεκαστήρα που χρησιμοποιείται. Τυπικά:

Αροτραίες καλλιέργειες: 20-60 λίτρα / στρέμμα

Καλλιέργειες φρούτων:50-100 λίτρα / στρέμμα

Σημείωση: Μην υπερβαίνετε τη συγκέντρωση διαλύματος 0,1% (100 gr ανά 100 λίτρα νερού).

Παράγοντα διαβροχής

Το Solufeed Mn 13% EDTA μπορεί να εφαρμόζεται με εντομοκτόνα και πρέπει να χρησιμοποιείται ένας συνήθης γεωργικός μη ιοντικός παράγοντας διαβροχής, όπως συνιστάται από τον κατασκευαστή.

Ψεκαστήρες μικρού όγκου

Σε ψεκαστήρα μικρού όγκου – παρασκευάστε ένα διάλυμα 0,05-0,1% (0,5-1,0 gr ανά λίτρο) και εφαρμόστε έτσι ώστε να επικαλυφθούν τα φύλλα και τα στελέχη με ένα λεπτό υμένιο υγρασίας με μικρή ή καθόλου ροή.

Υδροπονία / λίπανση

1 ppm (18.18μmol/L) μαγγάνιο μπορεί να επιτυγχάνεται προσθέτοντας 7,7 γραμμάρια Solufeed Mn 13% EDTA ανά 1000 λίτρα διαλύματος.

Γενικές πληροφορίες

 • Το Solufeed Mn 13% EDTA δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα όταν οι καλλιέργειες έχουν επάρκεια νερού και θρεπτικών συστατικών και δεν είναι σε κατάσταση stress για οποιονδήποτε άλλο λόγο.
 • Οι συνθήκες που είναι υπεύθυνες για μια συγκεκριμένη ανεπάρκεια μπορούν επίσης να προκαλέσουν ανεπάρκειες άλλων ιχνοστοιχείων.
 • Πάντα βεβαιωθείτε ότι οι ελλείψεις επιβεβαιώνονται πριν από τη διεξαγωγή της θεραπείας.

Ανάμιξη με νερό

 • Απλά προσθέστε τη σκόνη στο νερό ενώ αναδεύεται.
 • Συνεχίστε την ανάδευση για λίγο για να εξασφαλίσετε πλήρη διάλυση.

Συμβατότητα

 • Το Solufeed Mn 13% EDTA είναι συμβατό με όλα τα άλλα χηλικά διαλύματα Solufeed και πολλά χημικά προϊόντα των καλλιεργειών.
 • Είναι επίσης πλήρως συμβατά με διαλύματα που περιέχουν διαλυτές φωσφορικές ενώσεις, όπως υγρές τροφές και λιπασματοποιητές φυλλώματος.

Προφυλάξεις

 • Να χρησιμοποιείται μόνο όταν υπάρχει αναγνωρισμένη ανάγκη.
 • Μην υπερβαίνετε την κατάλληλη δόση.

 

 

Font Resize
Contrast
H Bio-Protecta εξειδικεύεται στη βιολογική αντιμετώπιση των καλλιεργειών από εχθρούς και ασθένειες. Είναι μια από τις λίγες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες.
Cart