SOLUFEED Zn 14 EDTA

Κωδικός προϊόντος: 580abef25ea9 Κατηγορία:
solufeed
Περιγραφή

Περιγραφή

Solufeed Zn 14 EDTA
Λίπασμα χηλικού ψευδαργυρού

Υψηλή αποτελεσματικότητα και συμβατή μικρο κοκκώδης σύνθεση του Zn EDTA

Αποτέλεσμα εικόνας για solufeed zn

Χρήσεις
 

1. Για την πρόληψη και διόρθωση ελλείψεων ψευδαργύρου στις περισσότερες γεωργικές, κηπευτικές και καλλωπιστικές καλλιέργειες. Συνιστάται για διαφυλλικές εφαρμογές αλλά και στο έδαφος.

2. Ο ψευδάργυρος ως μια πηγή μικροθρεπτικού στοιχείου για υδροπονίες, υδρολιπάνσεις και καλλιέργειες σε αδρανή υποστρώματα.

Οφέλη
 

Το Solufeed Zn 14 EDTA είναι ένα ιδιαίτερα σταθερό προϊόν, κορυφαίας ποιότητας λιπάσματος χηλικού ψευδαργύρου για ασφαλή, αποτελεσματική και κατάλληλη χρήση, για την πρόληψη και διόρθωση ελλείψεων ψευδαργύρου. 

Είναι συμβατό με πολλά προϊόντα φυτοπροστασίας των καλλιεργειών που του επιτρέπουν την ανάμειξη του στην ίδια δεξαμενή για ταυτόχρονη εφαρμογή.

Επίσης συμβατό με διαλυτά φωσφορικά άλατα, παραμένοντας έτσι αποτελεσματικό στα συστήματα υδροπονίας.

Πιστοποιημένο προϊόν και εξαιρετικό για το περιβάλλον.

Ανάλυση

EC FERTILISER
Μία μορφή συσσωματωμένων μικρο κοκκώδους στοιχείων ψευδαργύρου ethylenediaminetetraacetate (Zn EDTA) περιέχει:
                              Διαλυτός σε νερό Zn: 14%
                              Zn χηλικός υπό EDTA: το ελάχιστο 13.3%
Εύρος pH: 4 – 9 (σε αγενές διάλυμα)

Χημικά/φυσικά δεδομένα
Εμφάνιση: Λευκοί μικροί κόκκοι
Διαλυτότητα: ~300 g/l (στο νερό @ 20°C)

Οδηγίες χρήσεως
Εφαρμογή στο έδαφος

Παρακαλώ επικοινωνήστε με τον σύμβουλο της Solufeed Ltd ή της Bioprotecta για περισσότερες πληροφορίες.

Διαφυλλικές εφαρμογές

Το Solufeed Zn 14 EDTA πρέπει να διαλύεται σε κατάλληλο όγκο νερού που να ταιριάζει με το ψεκαστικό μηχάνημα και την περιοχή φύλλου-στόχου της καλλιέργειας που θα χρησιμοποιηθεί. Πρέπει να τηρηθούν τα ακόλουθα σημεία:

1. Ο ψεκαστήρας πρέπει να είναι εφοδιασμένος με ακροφύσια που παράγουν μια λεπτή ομίχλη.

2. Κατά την εφαρμογή του πρέπει να καλύπτονται με ένα φιλμ υγρασίας φύλλα και στελέχη της καλλιέργειας με ελάχιστη ή μηδενική “αποστράγγιση”.

3. Ο ψεκασμός πρέπει να πραγματοποιείται σε μια ήρεμη μέρα, αλλά όχι κατά τη διάρκεια έντονης ηλιοφάνειας ή με υψηλές θερμοκρασίες. Ο καλύτερος χρόνος είναι αργά το απόγευμα ή το βράδυ.

4. Εάν προβλέπετε βροχή, ο ψεκασμός πρέπει να αναβληθεί. Εάν η βροχή πέσει μέσα σε 4 ώρες από τον ψεκασμό, η καλλιέργεια πρέπει να ψεκαστεί ξανά 3 ή 4 ημέρες αργότερα.

Σημείωση

Καλλιέργειες φρούτων

Μην ξεπερνάτε ένα διάλυμα 0,1% (1g / l) για οποιοδήποτε από αυτά ή συνδυασμό χηλικών παραγόντων Solufeed. Ορισμένες ποικιλίες καλλιεργειών και ποικιλίες φρούτων μπορεί να παρουσιάζουν απρόβλεπτη ευαισθησία στα χηλικά EDTA. Όπου δεν υπάρχει διαθέσιμη εμπειρία επιτυχούς χρήσης, συνιστούμε εφαρμογές δοκιμής μικρής κλίμακας πριν από την ευρεία χρήση τους.

Δόσεις εφαρμογής

Το Solufeed Zn 14 EDTA μπορεί να εφαρμοστεί σε μία δόση του 1 kg/10 στρέμματα και καλύτερα αποτελέσματα θα αναμένονται εφόσον χρησιμοποιούνται επαναληπτικές εφαρμογές. Γενικά, οι διαφυλλικές εφαρμογές πρέπει να ξεκινούν από την αρχή της καλλιεργητικής περιόδου μόλις υπάρχει επαρκής επιφάνεια φύλλων για να απορροφηθεί το προϊόν.

 

Καλλιέργεια Δόσεις (kg/στρέμμα) Χρόνος εφαρμογής
Χειμερινά σιτηρά 50g – 100g Εφαρμόστε το την άνοιξη όταν ξεκινά η ανάπτυξη. Για σοβαρές ελλείψεις, μια επιπλέον εφαρμογή στην μεγάλη δόση μετά την τρελλίωση (ZCK 23).
Ανοιξιάτικα σιτηρά 50g – 100g Εφαρμόστε μόλις υπάρχει επαρκής επιφάνεια φύλλων για να απορροφηθεί το προϊόν.
Αραβόσιτος 50g – 100g Εφαρμόστε το μόλις υπάρχει επαρκής επιφάνεια φύλλων για να απορροφηθεί το προϊόν.
Οπωροφόρα και μαλακά φρούτα 50g Ξεκινήστε την εφαρμογή σας νωρίς την άνοιξη και επαναλάβετε όσο είναι απαραίτητο καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν.
Κτηνοτροφικά φυτά 25g – 50g Εφαρμόστε το στις αρχές της άνοιξης, η θεραπεία πρέπει να επαναλαμβάνεται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Ποσότητα νερού

Η ποσότητα του Solufeed Zn 14 EDTA θα πρέπει να εφαρμοστεί αφού αναμιχθεί με μια ποσότητα νερού στο κατάλληλο ψεκαστικό μηχάνημα που θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη όλης της καλλιέργειας.

Τυπικά:

Αροτραίες καλλιέργειες: 200 – 600 λίτρα / 10 στρέμματα
Δενδρώδεις καλλιέργειες: 500 – 1000 λίτρα / 10 στρέμματα

Σημείωση: Μην υπερβαίνετε τη συγκέντρωση διαλύματος 0,1% (100 γραμμάρια ανά 100 λίτρα νερού).

Παράγοντα διαβροχής

Εάν το Solufeed Zn 14 EDTA πρέπει να εφαρμοστεί με ένα εντομοκτόνο υγρής μορφής, τότε κανονικά, πρέπει να χρησιμοποιείτε με την προσθήκη μη ιονικού διαβρέχτη, όπως συνιστάται από τον κατασκευαστή.

Υδροπονία/Λίπανση
1ppm (15.63 µmol/L) ψευδαργύρου μπορεί να επιτευχθεί με την προσθήκη 7.1 gr του Solufeed Zn 14 EDTA ανά 1000L διαλύματος.

Γενικές πληροφορίες

Το Solufeed Zn 14 EDTA δίνει καλύτερα αποτελέσματα όταν οι καλλιέργειες έχουν επαρκή ποσότητα νερού και σημαντικών θρεπτικών ουσιών και δεν υπόκεινται σε stress για οποιονδήποτε λόγο. Οι συνθήκες που επικρατούν στην εκάστοτε καλλιέργεια  ευθύνονται για μια συγκεκριμένη τροφοπενία και μπορούν επίσης να προκαλέσουν κι άλλες ελλείψεις άλλων ιχνοστοιχείων. Πάντα βεβαιωθείτε ότι οι ελλείψεις παρατηρούνται πριν από τη διεξαγωγή της θεραπείας.

Ανάμειξη με νερό

Απλά προσθέστε τη σκόνη στο νερό ενώ αναδεύεται, δεν χρειάζεται προ διάλυση. Συνεχίστε την ανάδευση για λίγο για να εξασφαλίσετε πλήρη διάλυση.

Συμβατότητα

Το Solufeed Zn 14 EDTA είναι συμβατό με όλα τα χηλικά προϊόντα της Solufeed και πολλά χημικά για την φροντίδα των καλλιεργειών. Είναι επίσης πλήρως συμβατά με διαλύματα που περιέχουν διαλυτά φωσφορικά άλατα όπως υγρά λιπάσματα και διαφυλλικά.

Αποθήκευση

Το Solufeed Zn 14 EDTA θα αποθηκεύεται για τουλάχιστον δύο χρόνια κάτω από τις σωστές συνθήκες. Συνιστάται η αποθήκευση του προϊόντος σε ξηρό μέρος. Σφραγίστε τα πακέτα που χρησιμοποιούνται εν μέρει σφιχτά.

Αξιολογήσεις (0)

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “SOLUFEED Zn 14 EDTA”
Font Resize
Contrast
H Bio-Protecta εξειδικεύεται στη βιολογική αντιμετώπιση των καλλιεργειών από εχθρούς και ασθένειες. Είναι μια από τις λίγες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες.
Cart