ΦΥΣΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ

Το 1987 έγινε γνωστό ότι οι βομβίνοι θα μπορούσαν να είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για την καρπόδεση στις τομάτες. Αυτή ήταν μια πολύ απαιτητική εργασία. Από εκείνη τη στιγμή η Koppert άρχισε να παράγει βομβίνους: Bombus terrestris για την Ευρώπη και την Ασία, B. impatiens για τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική. Σήμερα, οι βομβίνοι χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο για τη γονιμοποίηση στις τομάτες. Με αποτέλεσμα τεράστια οικονομία σε κόστος εργασίας, βελτιώσεις στην ποιότητα του καρπού και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και αύξηση της παραγωγής. Οι παραπάνω εξελίξεις κατέστησαν τη NATUPOL το στάνταρ για τη φυσική γονιμοποίηση. Η επαναστατική εξέλιξη του  WIRELESS BEEHOME βελτιώνει την απόδοση της NATUPOL σε καλλιέργειες υπό τεχνητό φωτισμό.
Τα τελευταία χρόνια η χρήση των βομβίνων επεκτάθηκε και σε άλλες καλλιέργειες. Το πολύ ισχυρό προϊόν TRIPOL δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα σε πολλές καλλιέργειες φρούτων, τόσο υπό κάλυψη όσο και υπαίθριες. Οι βομβίνοι αποδεικνύονται χρήσιμοι και στο τομέα της επιλογής σπόρων και της σποροπαραγωγής.

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης βομβίνων είναι πολλαπλά για το χρήστη:

  • Εξοικονόμηση κόστους εργασίας
  • Βελτιωμένη ποιότητα καρπού
  • Αύξηση παραγωγής
  • Μειωμένη εξάρτηση από τις καιρικές συνθήκες ή τους ντόπιους επικονιαστές
  • Καλύτερο εργασικό περιβάλλον λόγω των μειωμένων επιπέδων γύρης στο χώρο των θερμοκηπίων

Οι μύγες χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για την επικονίαση σε καλλιέργειες σποροπαραγωγής. Η Koppert για να συμπληρώσει το πρόγραμμα επικονίασης, εμπορεύεται το δίπτερο Lucilia caesar με την εμπορική ονομασία NATUFLY, από τις αρχές του 2010. Το NATUFLY μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά σε συνδυασμό με βομβίνους και κοινές μέλισσες.

Εφαρμογές 

Οι  NATUPOL και TRIPOL μπορούνε να εγκατασταθούν σε πολλές καλλιέργειες.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τις πιο σημαντικές  καλλιέργειες  κηπευτικών, φρούτων και καλλιέργειες σποροπαραγωγής.

Κάντε κλίκ σε οποιαδήποτε καλλιέργεια και θα βρείτε πληροφορίες που είναι σχετικές  με την γονιμοποίηση σε αυτή τη συγκεκριμένη καλλιέργεια.

Το NATUFLY χρησιμοποιείται σε καλλιέργειες σποροπαραγωγής. Το προϊόν είναι απλό στη χρήση του και ιδανικά προσαρμοσμένο σε μικρότερες περιοχές.

Για περαιτέρω πληροφορίες κάντε κλίκ στην εμπορική ονομασία του προϊόντος. Εδώ μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη χρήση του NATUFLY.

Καλλιέργειες για επικονίαση:

Καλλιέργειες κηπευτικών
Καλλιέργειες φρούτων
Καλλιέργειες σποροπαραγωγής

Font Resize
Contrast
H Bio-Protecta εξειδικεύεται στη βιολογική αντιμετώπιση των καλλιεργειών από εχθρούς και ασθένειες. Είναι μια από τις λίγες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες.
Cart